1. 2 gada 5. martā Rīgas Juglas vidusskolā svešvalodu padziļinātā kursa ietvaros norisinājās ikgadējā konference ” Literatūra. Sabiedrība. Cilvēks”.

Konferences mērķis bija dot iespēju jauniešiem praktizēt publiskās runas, argumentēšanas, līderības un organizēšanas prasmes starpskolu vidē angļu valodā.

Konferencē uzstājās 12. klašu skolēni no Rīgas Juglas vidusskolas un mūsu sadraudzības skolām Mārupes ģimnāzijas, Aizkraukles vidusskolas, Līvānu 1. vidusskolas un Olaines 1. vidusskolas. Skolēni ne tikai uzstājās ar publiskajām runām par pētnieciskajiem darbiem svešvalodu padziļinātajā kursā, bet arī piedalījās ar literatūru saistītos darbsemināros kā “Psiholoģisko aspektu atainojums grāmatās”, “Grāmatu sociālvēsturiskā konteksta analīze”, “Grāmatas tēlu literārā analīze” un citos. Konferences dalībnieki atzīst, ka vērtīga pieredze bija darbošanās grupās kopā ar citu skolu pārstāvjiem. Dalībnieki secināja, ka lasīšana ir interesanta un noderīga, tā pilnveido un ļauj ieraudzīt pasauli un lietas no citiem skatu punktiem un viena un tā pati grāmata var būt daudzu dažādu pētījumu pamatā. “Grāmatas ir dažādas, ja tev nepatīk lasīt, tu neesi atradis savu grāmatu!”

Šogad konference notika pirmo reizi un mēs plānojam to ieviest kā ikgadēju tradīciju, paplašinot dalībnieku loku starptautiskā mērogā, pieaicinot aizraujošus vieslektorus un atzīmējot literatūras nozīmi jauniešu vispārējā attīstībā. Lai mums katram izdodas atrast tās grāmatas, kas iedvesmo, paplašina redzesloku, palīdz un kļūst par nozīmīgiem atbalsta punktiem dzīvē!

Dalīties: