Pavasara brīvlaikā no 9. līdz 16. martam Rīgas Juglas vidusskolas skolēni piedalījās kārtējā pavasara ceļojumā-ekskursijā “RJV iepazīst Eiropu-2”, šoreiz iepazīstot tādas pilsētas, kā: Berlīne, Komo, Milāna, Florence, Venēcija, Verona, Štutgarte, Frankfurte, Leipciga, Krakova un Veļičko sāls raktuves alas.
Šogad ceļojumā-ekskursijā devās 70 skolēni ar vienu autobusu, ar kuru nedēļas laikā gūtie iespaidi, jaunie draugi un iegūtās dzīves skolas prasmes padarīja šo pavasara brīvlaika nedēļu par neaizmirstamu piedzīvojumu. Ceļojuma laikā katra nākamā diena bija veltīta citai pilsētai, kurā jauniešiem bija piedāvātas FISOM organizētas audio ekskursijas, ieteicamās apskates vietas, kā arī kultūras kursu skolotāja Ļeva Rusilo un vācu valodas skolotājas 10.a klases audzinātājas Gintas Pālenas piedāvātās iespējas – izzinošā pastaiga-ekskursija pa Berlīni, iepazīstot tās daudzšķautņaino un pretrunīgo vēsturi, kā arī mākslas muzeju; pastaiga-ekskursija pa Florenci un Venēciju, iepazīstot renesanses laika arhitektūras pērles; ekskursija Leipcigā ar tās moderno piedāvājumu laikmetīgās mākslas radošajā kvartālā Spinnerei un senatnīgo pilsētu ar tās bagāto kultūras mantojumu, iepazīstot arī Leipcigas universitāti; izzinošās pastaigas Veļičko sāls raktuves alās gida pavadībā un vakara pastaigas Krakovā.
Pavasara ceļojums apkārt Eiropai ir jaudīgs piedzīvojums, kura laikā skolēni iemācās sadzīvot vienam ar otru, risināt dažādas situācijas, plānot katru dienu, plānot vietas, ko apmeklēt, komunicēt, uzklausīt un būt saprastam, rūpēties un priecāties par katru jaunu iespēju, tādējādi tika stiprinātas arī visas personības izaugsmes jeb pārmaiņu procesa “Līderis manī” stratēģijas – “Esi proaktīvs”, “Sāc ar rezultāta vīziju”, “Sāc ar svarīgāko”, “Domā par abpusējo uzvaru”, “Vispirms centies saprast un tad – tikt saprasts”, “Esi sinerģisks”, “Uzasini zāģi”.
Ideja par visas vidusskolas ceļojumu apkārt Eiropai radusies jau 2021./2022. mācību gada beigās, kad tā laika 11.klašu pārstāvji un klašu kurators piedalījās jauniešu organizācijas FISOM (“Fredom is a state of mind”) kontaktseminārā par ceļojumu piedāvājumu skolām. Tad arī tapa ideja izveidot pavasara brīvlaika ceļojumu – mācību ekskursiju ne tikai visiem 11.klašu skolēniem, bet izveidot ciešāku sadarbību arī ar citu klašu audzinātājiem un skolēniem, lai jaunieši, kuri ikdienā maz komunicē viens ar otru skolā, sadraudzētos ceļojuma laikā, iepazītu Eiropas kultūras mantojumu, kā arī izietu dzīves skolu – mācītos parūpēties vienam par otru, domātu “ārpus kastes”.
Paldies skolotājiem, Rīgas Juglas vidusskolas jauniešiem un to vecākiem! Īpašs paldies par sadarbību jauniešu organizācijai – turisma operatoram FISOM “Freedom is a state of mind” par uzlabojumiem un izaugsmi kopējā sadarbībā, gūto pieredzi un iespēju jauniešiem iepazīt Eiropu! Paldies FISOM dibinātājam un vadītājam Matīsam Dālbergam par klātesamību un atbalstu visa ceļojuma laikā, grupas vadītājai Sabīnei Kubilovičai, grupiņu vadītājiem un palīgiem, fotogrāfiem – Krišam un Krišjānim. Paldies sirsnīgajiem un draudzīgajiem autobusa šoferiem! ????
Dalīties: