Apraksts

 

Vai karjeras attīstības atbalsta pasākums var būt garšīgs? Protams, ka var, ja vien izvēlas pareizo galamērķi – par to pārliecinājās 7.a klase kopā ar audzinātājām Līgu Barbaru un Līgu Sudari, jo 29. janvārī ciemojās Restorānu servisa skolā un iepazina ne tikai pavāra, konditora un bārmeņa profesiju, bet arī apmeklēja restorānu un paši ķērās pie gatavošanas.

Ekskursija “Iepazīsti ēdināšanas nozares servisa profesijas” bija iespējama pateicoties ESF projektam “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un, kā atzina paši skolēni, šī bija viena no interesantākajām ekskursijām, jo laba laika pavadīšana, gatavojot gan šokolādes, gan kokosriekstu cepumus, pīles krūtiņu un siera uzkodas, tika apvientoa arī ar jaunu zināšanu iegūšanu. Lūk, pašu 7.a klases skolēnu domas:

Kas tev visvairāk patika ekskursijā?

Evija: Visvairāk man patika pagatavot cepumus, pavadīt laiku ar klasi virtuvē un nogaršot kaut ko jaunu.

Roberts: Man patika redzēt, cik profesionāli strādā bārmeņi!

Laura D.: Man šīs ekskursijas laikā patika atmosfēra, jo, ieejot iekšā skolā, varēja jau just daudzās garšvielas un citas smaržas.

Rihards R.: Man patika laipnā uzņemšana un iespēja gatavot ēst.

Emīlija: Man visvairāk patika gatavot!

Miķelis: Visvairāk man patika gatavot kokosriekstu cepumus!

Niks: Patika, ka tur varēja taisīt ēst un pēc tam arī paēst!

 

Ko jaunu tu uzzināji šajā ekskursijā?

Hārvijs: Es uzzināju, ka mēs protam gatavot!

Leo: Izrādās, ka ir jogurts bez piedevām!

Māra R.: Uzzināju, ka restorāniem ir ļoti grūti plānot laiku.

Madara: Es uzzināju, kā vienkārši pagatavot gaisīgus kokosriekstu cepumus 10 minūtēs!

Rihards L.: Es uzzināju, ka Restorānu servisa skolā ir jāmācās tikai 1 gadu.

Gundars: Es uzzināju, ka auzu putru var likt blenderī ar augļiem un pienu – sanāks kokteilis.

Daniels: Uzzināju, ka restorānā var apkalpot pat līdz 100 cilvēkiem reizē!

Paula: Es uzzināju, kā izskatās īsta restorāna virtuve.

Patriks: Uzzināju, ka Restorānu servisa skolā jāmācās arī ģeogrāfja, matemātika un ģeometrija.

Laura J.: Šajā ekskursijā es ieguvu daudz ko vairāk nekā parastajās, ierastajās saliedēšanas ekskursijās!

 

Ko tu gribētu iemācīties gatavot??

Renrads: Garneļu torti.

Leonora: Es gribētu iemācīties taisīt kūkas.

Elīza: Es gribētu iemācīties, kā gatavot mufinus.

Patriks: Es gribu iemācīties gatavot visu ko!

 

Lai iegūtās zināšanas liktu lietā, 7. a klase ķeras klāt jaunam izaicinājumam – projektu nedēļas laikā visi cītīgi darbojas, lai piektien, 8. februārī, atvērtu savu vienas dienas restorānu “A līmenis”. Uz tikšanos mūsu restorānā!

 

Līga Sudare

 

Foto
Komentāri
Kārtot pēc: 
Parādīt pa:
 
  • Komentāru pagaidām nav
Saistītie notikumi
12.klases skolniece Elizabete Laura Možeika piedalījās Erasmus+ starptautiskajās apmācībās “Compassion in Action”, kas norisinājās no 22. līdz 30.janvārim Austrijā.
pirms 2 dienām · no Levs_R
7.c klases skolniece Samana Mona Veigule dalās savos iespaidos un foto, kas tapuši projektu nedēļas laikā.
pirms 4 dienām · no Juglas_Dadzishi
Projektu nedēļas laikā 9.a un 9.c klases skolēniem bija fantastiska iespēja ciemoties Rīgas Valsts tehnikumā. Karjeras nodarbībā "Uz kuru pusi?" skolēni varēja iepazīties ar drukas un mediju tehnoloģiju, kā arī ar datorikas un mašīnbūves specialitātēm.
pirms 12 dienām · no edgarsg
Rīgas Juglas vidusskolas kulturoloģijas un sociālo zinību skolotājs stāsta par savu pieredzi Erasmus+ treniņu kursā "Developing Skills for the Inclusion" Itālijā no 14.-21.janvārim Montekatīni-Terme.
04.02.2019 · no Levs_R
Šodien pie 9.a klases viesojās RJV absolvents un tagadējais RTU students Dāvis Timofejevs, lai aizsāku projektu "Energoefektivitāte RJV".
01.11.2018 · no edgarsg
Vērtēt
2 votes
Info
06.02.2019 (pirms 14 dienām)
52 Sktījumi
0 Abonementi
Visi notikumi pēc Juglas_Dadzishi
Ieteikt