Description

 

Vai karjeras attīstības atbalsta pasākums var būt garšīgs? Protams, ka var, ja vien izvēlas pareizo galamērķi – par to pārliecinājās 7.a klase kopā ar audzinātājām Līgu Barbaru un Līgu Sudari, jo 29. janvārī ciemojās Restorānu servisa skolā un iepazina ne tikai pavāra, konditora un bārmeņa profesiju, bet arī apmeklēja restorānu un paši ķērās pie gatavošanas.

Ekskursija “Iepazīsti ēdināšanas nozares servisa profesijas” bija iespējama pateicoties ESF projektam “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un, kā atzina paši skolēni, šī bija viena no interesantākajām ekskursijām, jo laba laika pavadīšana, gatavojot gan šokolādes, gan kokosriekstu cepumus, pīles krūtiņu un siera uzkodas, tika apvientoa arī ar jaunu zināšanu iegūšanu. Lūk, pašu 7.a klases skolēnu domas:

Kas tev visvairāk patika ekskursijā?

Evija: Visvairāk man patika pagatavot cepumus, pavadīt laiku ar klasi virtuvē un nogaršot kaut ko jaunu.

Roberts: Man patika redzēt, cik profesionāli strādā bārmeņi!

Laura D.: Man šīs ekskursijas laikā patika atmosfēra, jo, ieejot iekšā skolā, varēja jau just daudzās garšvielas un citas smaržas.

Rihards R.: Man patika laipnā uzņemšana un iespēja gatavot ēst.

Emīlija: Man visvairāk patika gatavot!

Miķelis: Visvairāk man patika gatavot kokosriekstu cepumus!

Niks: Patika, ka tur varēja taisīt ēst un pēc tam arī paēst!

 

Ko jaunu tu uzzināji šajā ekskursijā?

Hārvijs: Es uzzināju, ka mēs protam gatavot!

Leo: Izrādās, ka ir jogurts bez piedevām!

Māra R.: Uzzināju, ka restorāniem ir ļoti grūti plānot laiku.

Madara: Es uzzināju, kā vienkārši pagatavot gaisīgus kokosriekstu cepumus 10 minūtēs!

Rihards L.: Es uzzināju, ka Restorānu servisa skolā ir jāmācās tikai 1 gadu.

Gundars: Es uzzināju, ka auzu putru var likt blenderī ar augļiem un pienu – sanāks kokteilis.

Daniels: Uzzināju, ka restorānā var apkalpot pat līdz 100 cilvēkiem reizē!

Paula: Es uzzināju, kā izskatās īsta restorāna virtuve.

Patriks: Uzzināju, ka Restorānu servisa skolā jāmācās arī ģeogrāfja, matemātika un ģeometrija.

Laura J.: Šajā ekskursijā es ieguvu daudz ko vairāk nekā parastajās, ierastajās saliedēšanas ekskursijās!

 

Ko tu gribētu iemācīties gatavot??

Renrads: Garneļu torti.

Leonora: Es gribētu iemācīties taisīt kūkas.

Elīza: Es gribētu iemācīties, kā gatavot mufinus.

Patriks: Es gribu iemācīties gatavot visu ko!

 

Lai iegūtās zināšanas liktu lietā, 7. a klase ķeras klāt jaunam izaicinājumam – projektu nedēļas laikā visi cītīgi darbojas, lai piektien, 8. februārī, atvērtu savu vienas dienas restorānu “A līmenis”. Uz tikšanos mūsu restorānā!

 

Līga Sudare

 

Photos
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Kulturoloģijas projekta ietvaros, 12. klašu skolnieces Elīna, Keita, Elvita un Simona veidoja blogu ar nosaukumu „Kultūras Elpa”, kurā meitenes dalās ar saviem iespaidiem par dažādiem kultūras pasākumiem- teātra izrādēm, koncertiem, izstādēm u.c.
14.05.2019 · From Levs_R
RJV 8. maijā ciemojās 26 astoto klašu skolēni un 4 skolotāji no Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas. Tradicionāli šāds sadraudzības apmaiņas projekts starp Latvijas skolām notiek jau vairākus gadus.
08.05.2019 · From edgarsg
12.klases skolniece Elizabete Laura Možeika piedalījās Erasmus+ starptautiskajās apmācībās “Compassion in Action”, kas norisinājās no 22. līdz 30.janvārim Austrijā.
17.02.2019 · From Levs_R
7.a klases skolniece Lelde Kārkliņa dalās iespaidos par projektu nedēļas norisi.
15.02.2019 · From Juglas_Dadzishi
7.c klases skolniece Samana Mona Veigule dalās savos iespaidos un foto, kas tapuši projektu nedēļas laikā.
15.02.2019 · From Juglas_Dadzishi
Rate
2 votes
Info
06.02.2019 (06.02.2019)
157 Views
0 Subscribers
All Articles by Juglas_Dadzishi
Recommend